luni, 8 februarie 2021

Istoria Bisericii Creștine Baptiste Nr. 1 din Reșița, de Daniel Bărnuț

 


Fratele Daniel Bărnuț, este păstorul Bisericii Creștine Baptiste Nr. 1 din Reșița din luna august 1993, ordinat în ziua de 19 septembrie 1993, iar din septembrie 1995 predă la Liceul Baptist din Reșița, teologia. S-a născut în ziua de 26 noiembrie 1964 în localitatea Bocșa, județul Caraș-Severin. Este botezat de fratele Ilie Tinco în ziua de 23 iunie 1985, în Biserica Creștină Baptistă Bocșa.

Este căsătorit cu Elisabeta și Domnul le-a dat doi băieți: Emanuel-Dorin și Filip-Daniel.

A studiat cele 8 clase, liceul, între anii 1989 – 1993 Seminarul Teologic Baptist din București. Între anii 1997 – 2000, bursier, studii postuniversitare master în teologie, la Universitatea din Oxford, Universitatea din Cardiff, Marea Britanie.  

Biserica pe care Dumnezeu i-a încredințat-o să o păstorească vremelnic în anul 2019, a împlinit 100 de ani, de aceea s-a pus să adune materiale și să scrie   într-o carte, unele evenimente și persoane din această istorie.

Carte este făcută cu o grafică de excepție, pe măsura unui bun profesor, are 100 de pagini. Pe lângă textul scris cu măiestrie, sunt prezentate fotografii document, acte și alte poze din perioada de 100 de ani.

Îl felicit și eu pe fratele, pentru cartea care va îmbogăți istoria poporului baptist din România, începută prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, în anul de grație 1856, la București.

A intrat în posesia mea această operă, prin purtarea de grijă a fratelui Ioan Moisa din Reșița, care mă ajută cu ce Domnul îi dă, îmbogățindu-mă mereu. Mulțumesc, frate Nelu.

Cumpărând-o te vei îmbogăți, citind-o.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu