luni, 13 decembrie 2021

Fred Townley Lord al VIII-lea președinte al Alianței Mondiale Baptiste 1950 – 1955

 


Cei 44,800 de delegați prezenți la al optulea  Congres Mondial Baptist: la Cleveland, august  31 – 14 septembrie 1950 au ales ca președinte pentru cinci ani pe Fred Townley Lord. Baptiștii din România nu au avut niciun delegat, dar nici celelalte țări ocupate de sovietici.

Mai jos redau o scurtă biografie a noului președinte:

Fred Townley Lord – 1893 – 1967

Cu o ținută impresionantă și amabil, debordând de o veselie molipsitoare, bazându-se pe o credință puternică, Fred T. Lord a fost Președintele Alianței Baptiste Mondiale, vreme de 5 ani, 1950-1955.

S-a născut în anul 1893 în familia unui morar din Lancashire (Marea Britanie), un credincios baptist devotat. Lord a primit o bursă la Universitatea Manchester iar apoi a plecat la studii în Londra, unde în lucrarea sa finală de doctorat analiza concepția creștină asupra sufletului și a trupului.

El a păstorit biserici orașul Ipswich, în West London și în Coventry, înainte de a merge la Biserica Baptistă Centrală ,,Bloomsbury” din Londra în anul 1930.

În timpul primului război mondial s-a oferit ca voluntar în cadrul Serviciilor Armatei ca și lector. A deținut multe funcții ca și președinte, inclusiv al Uniunii Baptiste și al Uniunii Britanice a Școlilor Duminicale. Cu toate acestea și-a făcut timp să și scrie. A fost editorul revistei ,,Baptist Times” începând din 1941 până în 1956. De asemenea a activat în radio și mai apoi în televiziune, având un rol într-un film religios ,,Spirit generos”.

În calitate de președinte al Alianței Baptiste Mondiale, Lord a călătorit ult mai mult decât ceilalți deținători ai acestei funcții și a ținut discursuri la fel de multe. Revista baptistă din statul Georgia spune despre el: ,,De când a venit  ajuns în Atlanta, a ținut 105 de discursuri în aproape 70 de zile. El predica liber, improvizând, uitându-se de foarte puține ori pe notițe; putea fi profund, provocându-și ascultătorii să-și dăruiască gândurile nu doar voința în slujba lui Cristos.

După ce s-a retras din slujirea bisericii Bloomsbury, Lord a fost invitat ca și profesor vizitator la Universitatea Furnam, universitate Baptistă din Carolina de Sud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu