marți, 14 decembrie 2021

Barbu Constantin ? - 1939 și Biserica Baptistă din Ramna

 

În anul 1919 la Biserica Creștină Baptistă din Ramna, județul Caraș, în ziua de Rusalii a avut loc un botez ținut de fratele păstor Dumitru Drăgilă din Lugoj.

În localitatea Ramna erau 11 baptiști în anul 1923.

În ziua de 13 decembrie 1925 are loc în Biserica Creștină Baptistă din Ramna, județul Caraș, căsătoria fratelui Aurel Lighezan, fiul fratelui păstor Nicolae Lighezan, din localitatea Vermeș, cu sora Maria Achim, din biserica locală. Programul a fost condus de fratele Ioan Pop din localitatea Gerteniș, județul Caraș.

Biserica Creștină Baptistă din Ramna, județul Caraș a inaugurat deschiderea casei de rugăciune în ziua de 14 octombrie 1935. Această casă de rugăciune a fost zidită de doi frați și câteva surori. Programul sărbătorii a fost condus de fratele Pavel Bâha, ajutat de frații: Ioan Pop, Ieftimie, Ioan Gruia și Dragoescu. Acești doi frați care au construit casa de rugăciune se numeau Achim Secoșan și Constantin Barbu, care au mers pe la bisericile din jur ca să ceară ajutor și Domnul le-a dat și casa de rugăciune s-a construit.

Fratele Constantin Barbu a fost un harnic slujitor, a lucrat cu râvnă și curaj ca să poată construi o casă de rugăciune.

Vrednicul lucrător în ziua de 9 februarie 1939 este chemat acasă la Domnul în odihna veșnică a lui Dumnezeu, lăsând pe pământ o biserică vie cu un bun potențial de a fi o cetate așezată pe munte.

La serviciul de înmormântare au predicat mai mulți frați. Programul a fost condus de fratele păstor Nicolae Lighezan, ajutat de frații: Pop Ioan, Pavel Bâha și Arpad Erabek care a vorbit din cuvântul Domnului la groapă. Au participat frați din șapte comune la acest eveniment.

Surse:

Ioan Bunaciu

Farul Creștin

Farul Mântuirii

Pacea

Restituiri Bănățene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu