miercuri, 3 mai 2023

ZAHARIA VASILE 1952 – 2023 din Cuceu - Necrolog


 

Ne-am adunat cu toții pentru a-l conduce pe ultimul drum pe soțul, tatăl, bunicul, fratele, cumnatul, vecinul sau colegul nostru drag, Vasile Zaharia. A plecat să fie cu Domnul Acasă în locuința eternă. Este o pierdere dureroasă pentru noi toți, dar suntem mângâiați de faptul că a plecat să fie cu Mântuitorul și Creatorul său, pe care L-a iubit mai mult decât orice în lumea aceasta. A ajuns la finalul alergării pe acest pământ trecător, ca să primească cununa veșnică care nu se poate veșteji.

S-a născut în satul Cuceu în data de 08 August 1952 și a copilărit în familia Zaharia Aurel și Maria, alături de sora lui, Emilia. A absolvit Liceul Economic din Baia Mare în anul 1971. Acasta a fost anul în care L-a urmat pe Domnul Isus și a fost botezat în localitatea Cehei. Apoi, a studiat la Facultatea de Sțiințe Economice din Cluj-Napoca, absolvind în 1978. În timpul anilor de studenție a întâlnit-o pe Viorica. S-au căsătorit și au avut trei copii: Mara-Mihaela, Mihai și Alexandru. A fost un tată și un soț dedicat în totalitate familiei. Ulterior, a fost binecuvântat cu nepoți: Maria, Naomi, David-Cristian, Priscila, Emanuela-Eliza. I-a iubit deosebit de mult, știa să își petreacă timpul cu ei într-un mod distractiv. Cu siguranță va rămâne un gol imens în inima fiecăruia dintre ei. Va lipsi din echipa de șah, badminton, fotbal, baschet. Cele mai importante locuri de muncă au fost Combinatul Minier Cluj, Banca Dacia Felix și Banca Transilvania, unde a muncit peste 20 de ani.

Si-a trăit viața slujind pe Cristos și Biserica, un exemplu pentru cei din jurul său, atât prin vorbe cât și prin fapte. A avut o relație de neclintit cu Domnul său și a trăit după cuvintele Sfintelor Scripturi. A fost ordinat ca prezbiter în via Domnului în primăvara anului 1991. A fost implicat activ în lucrarea de construcție și administrare a activității Bisericii Baptiste Betania din cartierul Mărăști. A fost un om cu un caracter puternic și a trăit în așa fel încât să-i aducă slavă lui Dumnezeu, totodată îndemnându-i și pe alții să facă la fel. A fost mereu un om gata să ajute pe cei din jur și să ofere cel puțin un cuvânt de încurajare sau chiar mai mult decât atât. Dumnezeu L-a binecuvântat în toate lucrurile în călătoria lui pe acest pământ. A fost sănătos și plin de viață, până când a fost chemat în mod neașteptat, dar fără suferință, în Gloria Cerească.

Vasile al nostru iubea Cuvântul. Îl văd jos în sufragerie cu Biblia și creionul în mână. Discuțiile treceau imediat de la cotidian la spiritual, la lucruri descoperite în Scripturi. „Ce spune Cartea?”, parcă îl aud spunând. Da, casa lor a fost una în care Scriptura era deschisă, citită și trăită. Atunci când era și Tata Mihai în viață, cei doi studiau împreună și treceau prin școala unde Duhul Sfânt lumina și explica.

Vasile al nostru era un om al cifrelor. Acesta a fost domeniul lui de activitate, să facă socoteli. Amprenta matematică se regăsește în toată Creația și în Cuvântul lui Dumnezeu. În Cartea Psalmilor găsim scris „Tu numeri pașii vieții mele de pribeag” și „În cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite mai înainte de a fi fost vreuna din ele.” Când numărul pașilor sunt împliniți conform zilelor scrise în Carte, inima se oprește. Vasile a început lucrul în grădină în ziua de 29 aprilie 2023, iar numărul pașilor lui s-a împlinit aici. Dumnezeu i-a numărat, au fost făcuți toți pașii și acolo a fost chemat Acasă la vârsta de 71 de ani neîmpliniți. O mare parte din pașii Lui au fost făcuți pe câmpul de misiune, în localitățile Baciu, Pata, Apahida, Jucu, Dezmir și altele. A plecat auzind chemarea „Suie-te aici, ai absolvit. Acolo ai văzut în parte Cuvântul, dar aici îl vei vedea în mod desăvârșit.” El a plecat… noi am rămas să studiem.A lăsat un exemplu demn de urmat, arătându-ne în fiecare zi că credința și speranța în Dumnezeu ne pot ajuta să depășim cele mai mari greutăți, pentru că toate sunt în mâna Lui de Tată Iubitor.

Acum că a plecat la Domnul, ne mângâiem inimile cu faptul că este într-un loc de pace și de odihnă veșnică alături de cei dragi plecați înaintea lui. Cu siguranță ne va fi nespus de dor de el, dar vom continua să trăim după exemplul moștenirii lasate nouă, întrucât și el a dorit să urmeze în toate calea lui Hristos. Știm că acum este în îmbrățișarea Mirelui ceresc, în Cerul Său la care a meditat si pentru care s-a luptat cu râvnă toată viața de sub soare.

Te iubim și asteptăm cu nerabdare momentul revederii,

Familia

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu