marți, 2 februarie 2021

Aliman Ioan 1960 – 2021, din Gurahonț

Fratele Nelu Aliman s-a născut în anul 1960 la Gurahonț, din părinții Ioan 1931 – 1998 și Floare, născută în 1940.

În anul 1975 primește pe Domnul Isus în inimă și în 1976 este botezat de fr. Ineovan Dimitrie,  la Biserica Creștină Baptistă „Betel” Arad, unde rămâne ca membru până în anul 1991, când se mută la Biserica Creștină Baptistă „Maranata”, unde a fost foarte activ.

În anul 1979 termină Liceul industrial nr.2 Arad, cu Diplomă de Bacalaureat.

A mai studiat :

Biblical Education by Extension International, (BEE)1994 – 2003, cu Diplomă de studii.

The Romanian Theological Institute of Hoollywood, Florida, 1996, cu Diplomă de studii.

Seminarii de scurtă durată.



În anul 1981 se căsătorește cu  Cornelia, născută în 1962 și Domnul i-a binecuvântat cu trei copii:

1.    Manuela-Alina, născută în anul 1982.

2.    Cristina-Naomi, născută în anul 1983, căsătorită cu Ardeu Elvis- Adalian și au doi copii gemeni: Caleb-Jaden și Ioas-Aydan, născuți în 2011.  Aceștia mai sunt numiți și „nepoții moșului”.

3.    Paula-Gabriela, născută în anul 1995.

Are pregătire teologică, dar este pasionat de muzică și înființează mai multe coruri.

In ziua de 29.nov.1992, fratele Nelu Aliman este ordinat la Biserica Creștină Baptistă „Harul” Bârsa, județui Arad. Din cercul pastoral mai fac parte bisericile : Biserica Baptistă „Sion” Aldești și „Speranța”, Hodiș. Din comisia de ordinare au făcut parte următorii frați: Chiselițe Constantin – președinte, Dronca Vasile – secretar, Popa Dorel, Col.Phil Kissinger, capelan Armed Forces Baptist Missions, USA și Elwood Pfaunmiller, misionar AFBM, Europa.

Pe lângă darul de a predica, a avut darul de a dirija coruri, fanfare, pe care le conducea cu mare plăcere și pasiune. Era tot timpul bine pregătit, îi plăcea să meargă totul ca la carte. A fost un frate prietenos și harnic pe Ogorul Evangheliei.

În ziua de 02 februarie 2021, Domnul pe care l-a slujit cu dragoste și credincioșie, l-a chemat acasă, ca să-i aline suferința și să-i șteargă lacrima din ochi.

2 comentarii:

  1. Viorel Cruceru
    A lucrat cu mare dedicare in sudul judetului Dolj la Gighera . Am vorbit cu el de mai multe ori si avea lucrarea din Oltenia pe inima. Domnul cel bunsa-i mangaie pe cei ramasi. La buna vedere frate Nelu, "ne-om vedea la celea țarmuri"

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbu Nicu Adrian
    L-am avut anul trecut invitat în biserica noastră din Gōteborg-Suedia și ne-am bucurat. O pierdere pentru cei dragi și bisericele care le-a slujit, dar e un câștig pentru cer. Dumnezeu să mângâie familia rămasă în urmă.

    RăspundețiȘtergere