joi, 18 februarie 2021

Un program de evanghelizare din anul 1981 de la Satu Mare, în care predică, pastorul Iosif Țon



Prezint acest program spre analiza acelora, care vor să fie informați despre atmosfera creată în biserică la un program de Evanghelizare cu predicatorul Iosif Țon și corul bărbătesc de la biserica nr. 2 Oradea (azi „Emanuel”).

Doresc să postez acest program mai ales pentru acei frați tineri, care vorbesc deși nu au trăit în acea vreme și dau lecții, dar degeaba le dau, pentru că tinerii de azi au puterea. Noi doar ne bucurăm pentru aceia ce slăvesc pe Dumnezeu dintr-o inimă curată și sinceră, vremea noastră a trecut. Acest program remarcabil, deși nu așa reușit sub raport al calității audio, este dedicat și seniorilor născuți înainte de anul 1960, care avem totuși o vârstă și ne amintim cu drag anii pe care Dumnezeu ne-a ajutat, să-i trăim în acea perioadă.

Dacă vei avea puterea să o asculți din capăt în capăt, cu siguranță, vei avea ocazia să-ți faci o mică idee despre perioada comunistă trecută, dar în care era prezent și atunci focul călăuzitor al Duhului Sfânt care îndruma și proteja comunitatea baptistă, deși minoritară dar care se bucura din plin în Domnul și trăia la cote înalte spiritual.

Această predică a fost înregistrată de multe casetofoane și apoi copiată. Un prieten al meu din Baia Mare a ascultat acest program cam în stare de ebrietate și a rămas așa de marcat de mesaj încât s-a pocăit. Predica aceasta a lui Iosif Țon a fost, putem spune, culmea apogeului, dacă se poate numi așa, de aici nu mai ai ce spune sau adăuga. De aceea unii pastori atunci când a plecat Iosif Țon în America au spus că i s-au terminat ideile pentru  predici și nu mai are ce predica. Predicile conțineau oricum foarte multe informații și cu această predică și-a epuizat toate argumentele.

În împrejurările acelea predica era sprijinită de statul ateu cu doctrina sa marxistă și venind cu un argument creaționist era și un act de curaj. Trezirea de la Oradea după anul 1982 începea să se stingă, dar încă avea efect puternic în popor. La venirea în România a lui Iosif Țon, după anul 1990 a avut loc o nouă trezire, folosind multe mijloace și schimbări de direcție, dar nu a mers. 

Vă doresc audiție plăcută și o lumină cerească să vă dăruiască Dumnezeul atotputernic care a gândit, a pus în aplicare și conduce istoria. A lui să fie slava! Amin!







Iosif ton 1 si 2 

4 comentarii:

  1. Petrica-Carmen Matei19 februarie 2021 la 01:34

    Multumim frate Vasile . Domnul Dumnezeu să vă răsplătească pr toată slujirea pe care o faceti , pt ca noi Baptiști să nu uitam cum Dumnezeu a lucrat atât de frumos prin înaintasi credinței și care au slujit în vremuri grele ,ca sa rămână de mărturie pt noi care trăim în libertate, dar face așa de puțin ...Doamne ai milă de noi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc și eu de apreciere. Domnul să fie slăvit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bel Vasile Mă bucur asemenea acțiuni,cred că sunteți singurul care mai incercati sa ținem steagul baptist și istoria noastră că creștini baptiști.pana la urmă ii istoria care am trăiț-o frumos,cu bune cu grele dar frumos pe Câmpul Evan g helieiVa susțin cu toată ființa mea,in rugăciune și în gând și cu ce mai pot ajuta istoric,oricând!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulțumesc de încurajare. Ne dăm silința.

    RăspundețiȘtergere