luni, 10 mai 2021

Ivănciuc Petru 1885 - ? din Iapa

 


Fratele Ivănciuc Petru s-a născut în ziua de 22 iunie 1885 în localitatea Iapa, județul Maramureș. Părinții se numeau Ștefan și Doca, de religie baptistă și cetățenie română. Fratele Petru Ivanciuc este frate de corp cu Vasile Ivanciuc născut 1891.

Face patru clase primare în localitatea natală.

În anul 1907 este încorporat de Centrul de Recrutare Sighetu Marmației la Regimentul 12 Infanterie și rămâne la vatră cu gradul de soldat.

Aude Cuvântul Domnului și se decide să-l urmeze cu credincioșie, iar în anul 1924 este botezat.

În ziua de 13 februarie 1933 fratele Petru Ivănciuc se căsătorește în localitatea Crucișor, județul Satu Mare, cu Maria.

În anul 1937 fratele Petru Ivănciuc este ordinat ca evanghelist. Serbarea de ordinare s-a ținut la Biserica Creștină Baptistă din Cămârzana, județul Satu Mare, unde au mai fost ordinați și frații: Einholt Ioan și Bură T. Actul ordinării a fost oficiat de frații: Nicolae Miclăuș și Covaci Teodor.

Fratele Ivănciuc Petru a fost activ în zona dumnealui de activitate și în anii 1950. Locuia în localitatea Vetiș, județul Satu Mare și avea 51 de membri și 25 de copii. Biserica Creștină Baptistă din Vetiș s-a înființat în anul 1930.

Surse:

Arhive

Farul Creștin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu