miercuri, 5 mai 2021

Crișan Nicolae 1868 – 1940 din Săcătura


Fratele Crișan Nicolae s-a născut în anul 1868 în localitatea Săcătura, județul Turda (acum Alba și se numește Vadu Moților).

Activitatea de predicare în Munții Apuseni a început-o în anul 1910 și a lucrat împreună cu alți pionieri baptiști. Activitatea fratelui Nicolae Crișan s-a intersectat cu a fraților Radu Tașcă, Gheorghe Slăv din Aciuța, Lazăr Mihaiu din localitatea Revetiș și Teodor Sida din Buteni, județul Arad.

Fratele  Crișan Nicolae,  auzind că în localitatea Târsa de lângă Avram Iancu, județul Alba, se vestește Cuvântul Domnului, se duce în anul 1919 și participă la serviciile de închinare și predicare a Evangheliei. Nu îi era ușor în acei ani să străbată dinstanța de la Secătura până în zona localității Avram Iancu.

Fratele Crișan Nicolae este chemat acasă la Domnul după munca dumnealui de pionerat în Munți Apuseni, în ziua de 20 octombrie 1940, la locuința dumnealui din localitatea Săcătura, județul Turda (acum Alba).

Serviciul de înmormântare a fost condus de fratele V. Furdui, ajutat de frații: P. Crișan, Gheorghe, P. Bara și E. Marinea. A asistat mult popor care a auzit Cuvântul Domnului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu