duminică, 9 mai 2021

Șuvet Ioan 1882 - ? din Prilipeț

 


Ioan Șuvet s-a născut în Prilipeț, județul județul Caraș-Severin, în ziua de 17 ianuarie 1882. Părinții se numeau Andrei și Elena, de religie ortodoxă și naționalitate română.

Urmează scoala primară de 6 clase în localitatea natală, apoi face studii profesionale.

În anul 1904 este încorporat de Centrul de Recrutare Caransebeș.

Aude Evanghelia și se hotărăște să-l urmeze pe Domnul Isus,  fiind  botezat pe data 20 noiembrie 1913, de Igna Ștefan.



S-a căsătorit cu Maria, care se stinge din viață, iar fratele  se recăsătorește cu sora Sofia, născută Prajac, la data de 24 noiembrie 1949.

Dând dovadă de sârguință și dar de la Dumnezeu, frații îl ordinează ca lucrător pe ogorul Evangheliei, în ziua 15 septembrie 1916, pentru Cercul de Biserici Baptiste din Caraș-Severin. Comisia de ordinare a fost compusă din frații: Pavel B., Ignea Ștefan și alții. Locuința era în localitatea Prilipeți 114/33.

 A fost vicepreședintele Cultului Baptist din România din data de 9 noiembrie 1932 până în 8 august 1933, președintele cercului Prilipeț, pastor al mai multor biserici din Valea Almajului.

A fost administratorul orfelinatului de la Prilipeți. Cel mai mult a suferit când orfelinatul a fost închis prin forță de autorități, în anii celui de-al Doilea Război Mondial, apoi în anul 1950 când orfelinatul a fost naționalizat și copiii au fost distribuiți la alte orfelinate ale statului.

Surse:

Goga Iosif

Goga Iosif Beniamin

Arhive

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu