duminică, 5 septembrie 2021

Ciupuligă Moise 1901- 1977 din Curtici.

 

Fratele Ciupuligă Moise s-a născut în anul 1901, L-a urmat pe Domnul în apa botezului în anul 1918. Imediat după pocăință a început să pună în practică în activitatea Bisericii, talentul său de a cânta. La 4 ani după botez, adică în 1922, fratele Ciupuligă Moise a fost ales de biserică în slujba de dirijor, slujbă pe care a îndeplinit-o până în anul 1970, când din cauza bătrâneții și-a încetat activitatea.

Timp de 48 de ani, fratele Ciupuligă Moise a fost dirijorul corului mixt și al celui bărbătesc precum și organist al Bisericii, fiind nelipsit de la toate serviciile, fie duminica, fie în cursul săptămânii. Acest bărbat a activat cu o forță rar întâlnită, având o deosebită pasiune și dragoste sfântă pentru slujirea care i-a fost încredințată de biserică. Pe timp de ploaie sau vreme bună, în timpul iernii sau vara, fratele Ciupuligă Moise a fost prezent, în mod voluntar, alături de păstor și diaconi în activitățile bisericii. Pilda trăirii sale să inspire pe toți cei ce slujesc Biserica în domeniul cântărilor.

Fratele Ciupuligă Moise a trecut la cele veșnice  în vârstă de 76 ani, unul din cei mai vârstnici dirijori ai Bisericii Creștină Baptistă din Curtici.

Serviciul de înmormântare a fost condus de fratele păstor al Bisericii, Grec Traian, care a scos în evidență faptul că Domnul L-a chemat pe fratele Ciupuligă Moise să slujească cauzei Sale, prin cântările sfinte. Fratele diacon, Bulboacă Petru a citit necrologul.

Frații diaconi Costea Ștefan și Jivan Ioan și-au exprimat momentul greu al despărțirii de unul dintre bunii colaboratori în lucrarea Domnului, iar fratele păstor Oniga Gheorghe a predicat Cuvântul Domnului, arătând că pe pământ este locul activității noastre, iar în veșnicie, locul răsplătirii.

Corul și fanfara au luat parte la momentele despărțirii împodobind serviciul de înmormântare cu cântările frumoase pe care fratele Ciupuligă Moise le-a învățat în timpul activității sale.

Surse:   pastor Grec Traian

Îndrumătorul Creștin Baptist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu