miercuri, 1 septembrie 2021

Pârva Mircea 1928 – 2002 din Sulighete

 


Fratele Mircea Pârva s-a născut în satul Sulighete, comuna Şoimuş, județul Hunedoara în data de 6 iunie 1928, în familia Pârva Ioan şi Golenia, o familie ce a fost binecuvântată de Dumnezeu cu 6 copii.

În luna februarie a anului 1947 fratele Mircea s-a căsătorit cu Elena Sav, iar Dumnezeu le-a dăruit 4 copii: Teofil, Aurelia, Ioan şi Daniel.

În timpul armatei a prins dragoste față de Evanghelie și timp de trei ani, cât a făcut stagiul militar la Lupeni, a studiat Cuvântul cu cel care a fost pastorul Ieremia Găvăgină. În 19 septembrie 1947 fratele Mircea a fost botezat la Simeria, în râul Mureş, de păstorul Ilie Mârza.

A activat timp de 30 de ani în corul Bisericii din Deva, iar în anul 1994, când a fost inaugurată Biserica Baptistă din Mintia, a fost ales prezbiter al acesteia.

A slujit Bisericile Baptiste din Sulighete, Târnovița, Șoimuș.

A plecat în veșnicie în data de 14 noiembrie 2002.

Serviciul divin de înmormântare a avut loc în data de 17 noiembrie 2002. Au participat sute de credincioși din zona învecinată Mintiei.

Evanghelia a fost vestită de pastorii: Ionuț Dumitru, Cornel Ardelean și Timotei Rusu. Corul bărbătesc și fanfara Bisericii Creștine Baptiste Sfânta Treime din Deva au cântat spre slava lui Dumnezeu.

Surse:

Dr. Ionel Tuțac

Ionuț Dumitru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu