sâmbătă, 15 ianuarie 2022

Societatea Română de Biblii

 


Societatea Română de Biblii s-a înființat în Akron, S.U.A. în anul 1918 din cauza unei mari lipse de Biblii dar și de literatură baptistă. Frații care doreau să devină membrii cu drepturi depline plăteau suma de 2 dolari și contribuiau cu 5 dolari sau mai mult.

Scopul Societății Române de Biblii era acela de a purta de grijă, pentru a da Biblia în mâinile celor ce nu o au.

Membrii societății au plătit o garanție de peste 50 de dolari că aceste Biblii se vor vinde, iar atunci când cele 6.000 de Biblii comandate au fost vândute frații și-au primit banii înapoi.

În același an de mare însemnătate pentru Romînia, 1918, fraţii au reușit tipărirea cărţii de cântări, “Cântările Sionului”—fără alte note explicative. Prima ediţie a conţinut 250 de cântări şi se vindea cu 60 de cenţi bucata.

Alte cărţi de literatură creştină au fost: “Catechismul Apostolic,” de Rev. Ioan R. Socaciu; “Viaţa Creştinului,” de Rev. L. A. Gredys; “Studierea Cărţilor Bibliei,” de Rev. Vasile Prodan; cartea de cântări cu note “Harfa Evangheliei,” lucrată de Rev. Vasile W. Jones şi soţia lui, şi Rev. Vasile Prodan şi soţia lui; “Semnele Venirii lui Isus,” de Rev. Vasile W. Jones; “Inima Omului,” prelucrată de Rev. Vasile W. Jones, şi finanţată de Asociaţie; “Glasul Evangheliei,” de Rev. Lazar Talpesh. Apoi tractate de Dr. Luca L. Sezonov, şi de Rev. Vasile Prodan, şi alţii.

În anii 1951 şi 1952 s-au propus pentru înfăptuire două dintre cele mai mari proiecte. Comitetul de literatură a căzut de acord cu celelalte comitete și a primit însărcinarea de a retipări Biblia, încredinţată de către Asociație. Cantitatea de exemplare hotărâtă a fost de 2,500 Biblii şi 5,000 de Testamente. Al doilea proiect a fost scrierea şi tipărirea cărţii de faţă, “Istoria Baptiştilor Români din America,” care să cuprindă lucrările şi activitatea Asociaţiei în aceşti 40 de ani. Acestea au cerut sacrificii, curaj, şi îndrăzneală din partea conducătorilor Asociaţiei.

Interesul fraţilor pentru înfăptuirea acestor proiecte s-a oglindit în zelul cu care bisericile au răspuns cu comenzi de Biblii şi împrumuturi de bani la Asociaţie.

În anul 1920 Societatea Română de Biblii și-a mutat sediul în Şiclău, Jud. Arad. Fraţii care doreau și solicitau informaţii despre Societate trebuiau să se adreseze Preşedintelui Societăţii Române.

Membri societăţii sunt :

Preşedinte, Vasilie Tarsan, Jud. Arad - Şiclău.

Casieri, Moisa Şerban - Şiclău 359 Arad și M. Şerban.

Resurse:

Alexa Popovici

Vasile W. Jones

Creștinul

Farul Mântuirii


Cântările Sionului 1907



Un comentariu:

  1. Despre Cântările Sionului dați clic pe link:
    https://istoriebaptistablogul.blogspot.com/2016/03/cantarile-sionului-121-ani-de-la.html

    RăspundețiȘtergere