vineri, 21 ianuarie 2022

Popescu Aurel 1922 – 2010

 


Fratele Aurel Popescu s-a născut în ziua de 16 august 1922.

A înțeles Cuvântul lui Dumnezeu și s-a hotărât să ascule de Cuvânt și în ziua de 24 decembrie 1939 își predă viața în mâna Domnului. Frecventa adunarea fratelui Teodor Popescu, dar a trecut la cultul baptist din cauza credinței dumnealui față de botez.

Se căsătorește cu sora Valerica, medic pediatru și Domnul le dă șapte copii.

În ziua 2 aprilie 1977, se trimite la Radio „Europa Liberă” un document alcătuit și semnat de frații: Iosif Țon, Aurel Popescu, Silviu Cioată, Constantin Caraman si Radu Dumitrescu, prin care se prezentau noile forme de persecuție prin retrogradări si concedieri în serviciu, amenzi pentru adunări ale credincioșilor prin familii și persecutarea studenților și elevilor în școli. Această semnătură i-a atras multe necazuri fratelui Aurel Popescu, dar și celorlalți semnatari.

În anul 1978 a venit un grup de frați din cadrul Alianței Baptiste Mondiale în România, care au discutat și cazul fraților din S.U.A., printre care au fost enumerați Aurel Popescu și Pavel Nicolescu, care denigrează conducerea Cultului Baptist din România. Frații din Alianță au susținut că nu se raliază niciunei organizații care face politică.

După plecarea în America a slujit Domnului și a transmis predici prin postul de radio „Europa Liberă”.

A fost un bun predicator, predica cu har, era parcă tot mai interesant și nu-ți dădeai seama că a trecut timpul predicii. Prin predicile sale atrăgea multă lume ca să-l asculte și avea subiecte de actualitate.

În ziua de 19 octombrie 2010 Domnul l-a chemat acasă în Împărăția Sa veșnică, pentru ca să fie cu Domnul și să primească după promisiunile Lui, cununa care nu se poate veșteji a slavei.

Surse:

Daniel Mitrofan

Farul Creștin

Îndrumătorul Creștin Baptist

2 comentarii:


  1. L-am cunoscut personal,a vizitat și Biserica din Gaujani împreuna cu Iosif Ton prin anul 1977 cred.S-a născut in același an cu tatăl meu și a trăit mai mult cu 10 ani decât tatăl meu.

    RăspundețiȘtergere

  2. Era un har sa il asculti, era unic in predica, am avut bucuria ca trei ani, sa fiu in Bucuresti in Mihai Bravu unde pastor era atunci Frt Vasile Talos. Acolo predicau frt Niculescu care slujea la 23 August, acolo slujea si frt Ton. Acolo erau acesti slujitori binecuvantati care au avut indrazneala de a se opune regimului comunist si erau mereu dusi de securitate batuti uneori dar dadeau pt lucrarea in via Domnului Isus care ii intarea frt Aurel parca era varful de lance....amintiri frumoase si folositoare pt viata mea mea de a ma intereseaza lucrarea in via Domnului Isus care are intotdeauna promotori credinciosi....

    RăspundețiȘtergere