marți, 18 ianuarie 2022

Vătavu Nelu 1960 – 2022 din Rebricea

 

Fratele Nelu Vătavu s-a născut în ziua de 11 aprilie 1960 în localitatea Rebricea, județul Vaslui. Este al optulea copil din cei zece copii ai familiei Costache și Maria Vătavu.

Aude Cuvântul Domnului și se hotărăște să-l urmeze încă din tinerețe, așa că la vârsta de 18 ani, în anul 1978 se botează în Biserica Creștină după Evanghelie din localitatea Tufeștii de Jos.

În ziua de 15 august 1982 se căsătorește cu sora Marinela și Domnul îi binecuvântează cu trei fete: Ligia, Roxana și Diana.

A lucrat ca și căpitan portuar de remorcher în portul Agigea.

Fratele păstor Corneliu Boingeanu a avut discuții cu fratele Nelu Vătavu și l-a îndemnat să intre în lucrarea de slujire a Domnului, ofertă acceptată cu bucurie și responsabilitate. În anul 1992 fratele Nelu Vătavu părăsește orașul Constanța și se mută în localitatea Cernavodă, dedicându-și viața în lucrarea de slujire a Domnului, fiind un lucrător credincios și devotat împreună cu întreaga sa familie. Lucrând cu râvnă, Domnul i-a dat izbândă și Biserica Creștină Baptistă din Cernavodă a crescut.

Între anii 1996 – 2000 a păstorit Biserica Creștină Baptistă "Sfânta Treime" din Medgidia, județul Constanța.

Începând cu anul 1999 păstorește Biserica Creștină Baptistă  din Călărași, județul Călărași, pe care împreună cu alți frați, a înființat-o. A mai înființat puncte misionare în localitățile: Băneasa, Mircea Vodă și Urluia, din județul Constanța.

În ziua de 17 ianuarie 2022 Domnul și-a chemat slujitorul credincios acasă, ca să fie pentru todeauna cu El.



Surse:

Constantin Niță

Ioan Bunaciu

Ioan Damian

Farul Creștin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu