joi, 20 ianuarie 2022

Lupulescu Ioan 1920 – 2005 din Sinteşti

 


Pastorul Ioan Lupulescu s-a născut în data de 16 aprilie 1920 în localitatea Sinteşti, județul Timiş.

S-a convertit sub ploaia de gloanțe în lupta de la "Cotul Donului", fiind în prima linie a frontului de război.

A fost botezat în august 1946 în râul Bega de pastorul Ionel Laurențiu.

Între anii 1947-1950 a urmat cursurile Seminarului Teologic Baptist din Bucureşti. S-a căsătorit în anul 1952 cu sora Aurelia Țepeş.

A fost ordinat ca păstor pentru bisericile din Crivina, Jdioara, Criciova, Cireşu şi Zgribeşti.

Din cauza unor botezuri făcute în clandestinitate, uneori în timpul nopții, a fost destituit de către autoritățile comuniste. Şi-a recăpătat carnetul de păstor în anul 1965 şi a slujit bisericile din Fârdea, Mâtnicu Mic, Bucovăț, Gladna Română, Gladna Montană, Zolt, Surduc, Sărăzani, Traian Vuia, Susani şi Cliciova.

A slujit cu credincioşie într-o vreme dificilă, având o familie numeroasă şi un salariu destul de mic. În anul 1989 a emigrat în America, unde erau deja majoritatea copiilor săi, integrându-se în Prima Biserică Baptistă din Detroit. A fost un om deosebit, caracterizat de blândețe şi bunătate, optimist şi prietenos, iubitor al Scripturii şi al Casei Domnului. I-a iubit pe oameni şi a fost preocupat de evanghelizarea personală.

A plecat în veşnicie în data de 4 octombrie 2005, la serviciul de înmormântare fiind prezenți pastorii Cornel Drăgoi, Ilie Tărăbugă, Ionică Buia şi Sorin Covaci.

Surse:

Dr. Ionel Tuțac

Arhive

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu