miercuri, 19 ianuarie 2022

Societatea femeilor „Speranța” din Dej

 


Biserica Creștină Baptistă din Dej s-a format prin predicarea Evangheliei de către fratele Ioan Bălănean din localitatea Brebi, județul Sălaj, dar stabilit în orașul Jibou. Primul botez nou testamental a fost în ziua de 20 iulie 1911, iar în anul 1912 au urmat alți oameni pe Domnul Isus în apa botezului.

În anul 1922  Biserica Baptistă din Dej a avut două botezuri, unul în ziua de 7 mai 1922 cu 3 persoane, oficiat de fratele Ioan Socaciu și unul în ziua de 6 august 1922, oficiat în râul Someș cu 13 persoane.

Biserica a avut o dinamică intensă a dezvoltării, cu un potențial de a transmite Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos și frații și surorile au activat resursursele ca să fie eficienți în lucrare.

Societatea femeilor „Speranța” din Dej, de la formare a trecut prin mari greutăți, dar când lumina lui Isus a pătruns în societate, ceața și frica au trebuit să se împrăștie și astfel în sufletul membrilor, a rămas un dor de muncă spre lauda lui Dumnezeu.

Prima serbare s-a ținut a doua zi de Paște, anul 1929. La această serbare a fost aranjată și o expoziție de lucruri de mână, lucrate de surorile din „Societate”.

Serbarea a fost deschisă de către fratele Ioan Vancea, după care a vorbit sora Pașca Anastasia, președintele Societății, despre „Femeia creștină”. A urmat apoi recitarea poeziilor din partea tinerilor și surorilor din „Societate”. După toate acestea, atât frații din loc, cât și musafirii au luat parte la cina iubirii, unde s-au vândut lucrurile expuse. Cu banii din vânzarea lucrurilor s-a ajutat biserica, săracii care aparțin bisericii și o parte a rămas „Societății” ca fond.

Serbarea s-a sfârșit într-o însuflețire de nedescris, lăsând în inima fiecăruia urme adânci și frumoase despre Cuvântul Domnului.

Secretară: Pașca Anuța

Elevă clasa IV de liceu

Din Dej.[1]

 

 

Surse:

Ioan Bunaciu

Farul Mântuirii



[1] Farul Mântuirii, Anul X, Nr. 11, iunie 1929, p. 12.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu