marți, 4 ianuarie 2022

Lăpujan Ioan 1924 – 2006 din Jupânești

 


Fratele Ioan Lăpujan s-a născut în data de 2 ianuarie 1924 în satul Jupâneşti, județul Timiş, în familia lui Ioan şi Elena Lăpujan.

A mai avut 2 surori, Silvia şi Livia, ambele fiind convertite la credința baptistă. Încă din fragedă pruncie a rămas orfan, ducând o viață grea şi zbuciumată. În necazurile prin care a trecut l-a căutat pe Dumnezeu, iar în anul 1945 s-a botezat.

S-a căsătorit în anul 1948 cu Persida Bărbos, iar Dumnezeu i-a binecuvântat cu 11 copii: 4 băieți şi 7 fete. Una din fete, Ileana, s-a născut moartă, iar alta, Elena, a murit la 24 de ani, în anul 1987.

A fost ordinat ca diacon şi a slujit timp de mulți ani biserica din Jupâneşti. Bucuria sa a fost că doi din băieți, Ioan Alexandru şi Ştefan, au studiat teologia la Seminarul Teologic Baptist din Bucureşti, devenind păstori.

Fratele a plecat în veşnicie în data de 26 iunie 2006. Serviciul de înmormântare a avut loc în 28 iunie, în localitatea Jupâneşti şi a fost condus de pastorul Ioan Malancea. Evanghelia a fost vestită cu ocazia înmormântării de pastorii Ionel Tuțac şi Gigel Olariu.

Surse:

Dr. Ionel Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu