joi, 18 mai 2023

Un lucru cer noului Comitet al Uniunii, repuneți în drept Uniunea Tineretului Baptist



Slava tinerilor este tăria, dar podoaba bătrânilor sunt perii albi. (Proverbele 20:29)

Poporul Tău este plin de înflăcărare când Îți aduni oștirea; cu podoabe sfinte, ca din sânul zorilor, vine tineretul Tău la Tine, ca roua. (Psalmii 110:3)

Nu știu pe cine va învrednici Dumnezeu Tatăl să se așeze în fruntea oștirii Domnului din poporul baptist, dar le cer cu dragoste, responsabilitate, insistent, ca după învestire să discute de urgență repunerea în drepturi a:

„Uniunii Tineretului Baptist din România”

Am scris foarte mult în aceste pagini de pe blog despre Tineretul Baptist din România, de activitatea lor. De fapt oamenii mari și de bază ai baptiștilor din România s-au pocăit, au primit Cuvântul Domnului pe când erau tineri.

Fratele Vasile Berbecar s-a botezat la 22 de ani, în anul 1897 și a fost cel mai activ frate în organizarea muzicii în biserică și de aceea a știut să vorbească frumos despre tineret și muzica lor. Căuta să-i liniștească pe frații în vârstă și să accepte tineretul pentru că el a trăit ca tânăr în munca Domnului, pregătind multe cântări.

Fratele Constantin Adorian a fost botezat la vârsta de 21 de ani, în anul 1903. Lista este lungă, dar ne oprim aici pentru că este suficient. Acești oameni au înțeles valoarea tinereții, pentru că lucrările lor importante le-au făcut la tinerețe.

Uniunea Tineretului Baptist s-a înființat în anul 1925, fiind bine pregătită de cei doi bărbați prezentați mai sus. În anul 1948, comuniștii i-au scos pe tineri în afara legii. În anul 1990 s-au format ca Uniune și în 1999 unii frați din Uniune    i-au pus să se dizolve.

Am mai meditat la înființarea Uniunii Tineretului Baptist, pentru că:

1.    Biblia vorbește frumos despre tineret.

2.    Puterea lor este mare și lucrează cu avânt.

3.    Tinerii împodobesc lucrarea prin voioșia lor.

4.    Sunt necesari în lucrare, iar fără ei apare uscăciune.

Uniunea Baptistă împletită cu Uniunea Tineretului ar fi o funie mai puternică în lucrare și cele două pot să reziste în încercare. Puterea și rezistența este mai mare și se poate trage cu încredere fără teama de a se rupe.

Exemplele pot continua și parcă nu are rost să înșiri prea multe, când Biblia ne vorbește despre tineri, tinerețe și frumusețile ei.

4. I-am tras cu legături omenești, cu funii de dragoste, am fost pentru ei ca cel ce le ridică jugul de lângă gură. M-am plecat spre ei și le-am dat de mâncare. (Osea 11:4, VDCC)




2 comentarii:

  1. Pe fr. #ancălTiti# Adorian, am avut Harul de a-l fi avut profesor, vioară.
    Vă trimit o poză( nu știu dacă o aveți).
    ( ,,oratoriulFiul risiitor" povestitor,fr.p.iosifSărac) deși are mici inadvertențe, e bună.

    RăspundețiȘtergere