vineri, 14 septembrie 2018

Vulpescu Gheorghe 1885 – 1928, din Vălenii de Munte



Fratele Vulpescu Gheorghe s-a născut în anul 1885.
Se căsătorește și Domnul îi dăruiește  6 copii.
Aude Cuvântul Domnului de la soția dumnealui, care era adventistă, din anul 1916, dar nu a fost de acord cu ceea ce îi spunea soția. În anul 1922, la ușa prăvăliei dumnealui, se certa pe teme religioase, soția cu cineva. În grabă a trecut un soldat și a intrat în vorbă cu cei doi și      le-a spus: „Dacă voiți să cunoașteți adevărul, mergeți la București, pe strada Berzei, nr. 29, și acolo veți găsi oameni care vă vor explica.” Așa a ajun să înțeleagă Cuvântul și să se întoarcă la Domnul Isus cu toata ființa.
În anul 1923, la vârsta de 38 de ani, a primit Cuvântul Domnului și s-a botezat. A lăsat pasiunea și meseria dumnealui de comerciant și a activat în lucrarea de misiune, în județul Prahova.
În ziua de 1 octombrie 1925, fratele Vulpescu Gheorghe este ordinat de către un grup de păstori, conduși de fratele Constantin Adorian.
La Conferința Cercului România Veche, ținută la Vălenii de Munte, în 30 septembrie 1925, fratele Vulpescu Gheorghe este ales membru în comitet.
În valea Teleajenului, fratele Vulpescu Gheorghe a botezat 5 persoane, iar apoi a urmat în sala Bisericii Baptiste din Vălenii de Munte, un serviciu de Evanghelizare, unde au vorbit frații: N. Iancu și C. Dumitrescu.
În ziua de Anul Nou 1926, femeile din societatea „Dorca” din Vălenii de Munte, au făcut o serbare în folosul săracilor. Fratele Gheorghe a vorbit despre rolul femeii în creșterea copiilor.
A treia zi de Crăciun a anului 1926, frații din Vălenii de Munte, împreună cu fratele Gheorghe, au împărțit daruri la peste 80 de copii și  a vorbit despre ce a făcut Dumnezeu pentru omenire, trimițând pe Fiul Său în lume, ca să o mântuiască din sclavia păcatului.
În ziua de 17 iulie 1927, fratele botează la Vălenii de Munte, 7 persoane.
În 5 ani, fratele Vulpescu Gheorghe a înființat, prin ajutorul Domnului, 10 biserici cu 62 de membrii, iar în Vălenii de Munte, a cumpărat un local pentru biserică. Localul Bisericii Baptiste din Vălenii de Munte a fost deschis în 13 iulie 1924.
A fost un caracter creștin devotat și integru, a ostenit cu drag pe Ogorul Evangheliei, a dăruit bani pentru lucrare.
Fr. Vulpescu Gheorghe a fost și un harnic colaborator la revista Cultului Creștin Baptist din România, „Farul Mântuirii”, scriind numeroase articole.
În revista „Farul Mântuirii” din  anul 1925, sunt scrise câteva articole de Eliza Gh. Vulpescu,  cl. III liceu, Vălenii de Munte.
În ziua de 14 iulie 1928, este chemat acasă la Domnul. Înmormântarea a avut loc la 15 iulie, în Vălenii de Munte.
Surse:
Farul Mântuirii
Alexa Popovici

Botez 1928

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu