duminică, 25 noiembrie 2018

Cât timp investim în părtășie cu Dumnezeu?



Dumnezeu ne acordă atenție zi de zi, neîncetat, în fiecare secundă; El nu ne abandonează!
Dumnezeu este Cel care a creat Universul pe care noi nu-l putem cuprinde, a creat frumosul și cele mai sublime nuanțe plăcute la auz: susurul de izvor, foșnetul frunzelor în adierea vântului, cântatul păsărilor și multe frumuseți în natură. Aceste fenomene ale naturii sunt antrenate zilnic și delectează pe cine a mai rămas să le admire. Ele însă nu se opresc din simfonia armonioasă de înaltă aranjare artistică, ci cântă zilnic melodia pusă în partitură de Creatorul cerului și al pământului.
Acest Maestru cu calități înalte, m-a creat, ca să fac și eu parte din partitura infinitului și gloriei care se îndreaptă către singurul și nevăzutul Dumnezeu. Oamenii sunt creați de Dumnezeu din dragoste și rolul nostru pe pământ este să dăm slavă Suveranului nostru și să ne unim într-o unitate sfântă în proslăvirea Celui ce ne iubește și ne dorește la părtășia cu El.

Părtășie cu El înseamnă:

1. A avea parte cu El, a fi cu El împreună.
2. A participa la lucrările pe care le face El,  a lucra împreună cu El.
3 A împărtăși cu El, a-i spune ce avem de spus.
„deci ce am văzut şi am auzit, aceea vă vestim şi vouă, ca şi voi să aveţi părtăşie cu noi. Şi părtăşia noastră este cu Tatăl şi cu Fiul Său, Isus Hristos.” (1 Ioan 1:3)

Dumnezeu ne cheamă

Din partea lui Dumnezeu, El ne cheamă pe nume, ne îndeamnă, ne curtează, ne creează condiții ca să ședem la părtășie cu El.
Știm acest lucru? Știm pentru că l-am auzit? Că am citit cu atenție planul Lui?

Noi ne auto-amăgim

Dar nu mai avem timp! Nu putem pentru că trebuie să lucrăm! Mergem în afară ca să câștigăm și să facem un rost copiilor noștri.

Diavolul ne înșală

Diavolul a creat frumosul murdar, frumosul care să înlocuiască frumosul lui Dumnezeu. Nu mai putem aprecia bunătatea, dragostea curată izvorâtă din Dumnezeu, noblețea, puritatea morală. Modelul nostru de învățare, de urmare, nu mai este Domnul nostru Isus Cristos, ci modele lumii acesteia, care nu corespund normelor sfințeniei lui Dumnezeu. (Exod 34:6)

Fă-ți timp și vino la părtășia cu Dumnezeu

Moise a cerut un timp mai special cu Dumnezeu și a constatat că Dumnezeu este : milostiv şi cu har, îndelung răbdător și abundent în bunătate şi adevăr, binevoitor şi încet la mânie, bogat în îndurare plin de bunătate  și credincioşie.
Având părtășie cu Dumnezeu aici, vei continua cu El în veșnicie. De vom căuta scuze, vom pierde definitiv!
Alege ce rămâne etern!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu