marți, 1 februarie 2022

Sainiuc Dumitru 1922 – 1987 din Ipotești

 


Fratele Dumitru Sainiuc s-a născut în ziua de 26 aprilie 1922 în localitatea Ipotești, județul Suceava. Părinții se numeau Ștefan și Maria, care au avut 8 copii, iar Dumitru a fost al cincilea copil.

Fratele Dumitru Sainiuc, pe când avea 7 ani, în 1929 a rămas orfan de tată și a învățat de mic copil să îndure lipsurile și a trebuit să lucreze. Mama l-a dat de ucenic la un cismar, meserie ce a practicat-o toată viața.

Între anii 1943 – 1945 este încorporat în armată și odată întors acasă, începe să trăiască o viață nouă, primindu-l pe Domnul Isus în viața lui.

În anul 1947 este botezat împreună cu alți tineri din localitatea Ipotești de către fratele Silvestru Ungureanu, făcând parte din Biserica Creștină Baptistă din Ipotești.

În 1947 se căsătorește cu Elena, născută Hladiuc și Domnul i-a binecuvântat cu cinci copii.

Deși căsătorit, se înscrie la Seminarul Teologic Baptist din București, pe care îl absolvă în anul 1958. După terminarea studiilor la Seminar, lucrează în cadrul Bisericii Baptiste Ipotești și în anul 1972 a fost ordinat ca diacon.

Fratele Dumitru Sainiuc a fost un om prețuit, vrednic pentru orice lucrare bună, obișnuit să ducă poverile familiei și ale bisericii pe care o păstorea.

A fost lovit de o cruntă boală și în seara zilei de 7 ianuarie 1987, Domnul l-a chemat la El acasă, ca să se bucure veșnic în Împărăția Lui.

La acest serviciu divin de înmormântare au luat parte predicatori de pe meleagurile sucevene şi colegi de Seminar al celui trecut în veşnicie: Chibici Samoil, Mitrofan Gheorghe, Orest Hapenciuc, Bodnariuc Victor, precum şi fr. Candreanu Viorel, pastorul Bisericii Baptiste din Ipoteşti.

Vorbitorii au scos în relief activitatea şi râvna celui decedat, dar în acelaşi timp au propovăduit Cuvîntul lui Dumnezeu, vestind pocăinţa şi credinţa, care aduc mîntuirea sufletului. Ei au mai arătat că pe pământul acesta sîntem trecători şi că trebuie să ne pregătim pentru a ne întâlni cu Dumnezeul nostru, aşa cum este scris în cartea proorocului Amos (4:12).

Au cântat corurile de la Bisericile Creștine Baptiste din Ipotești și Suceava, dar și fanfara a lăudat Numele Domnului.

Surse:

Victor Bodnariuc

Orest Hapenciuc

Îndrumătorul Creștin Baptist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu