miercuri, 2 august 2023

Liviu Iepure - un păstor credincios în lucrarea încredințată

 


Prin ajutorul Domnului, în ziua de 02 august 2023, am făcut o vizită la Biserica Creștină Baptistă din Agrij, județul Sălaj. Aici m-am întâlnit cu o parte din cei care au contribuit la scrierea cărții: „Lumina Evangheliei”, de Corina Brumaru, despre Bisericile Creștine Baptiste de pe Valea Agrijului, despre care am scris AICI.

Am făcut mai multe înregistrări pe care prin ajutorul Domnului, le voi prezenta cât de curând. Prima înregistrare am făcut-o împreună cu frații: Liviu Iepure, Ioan Ciupe și drd. Corina Brumaru. Pe această înregistrare trebuia să o prezint prima, dar din cauza unor probleme tehnice nu o pot posta pe YouTube.

Azi, 03.08.2023, îl prezint pe fratele Liviu Iepure, care este un păstor cu mult curaj în lucrarea Domnului și dă dovadă de un mare devotament în slujirea ce o face. Fratele și-a prezentat viziunea îndrăzneață pe care a pus-o în practică și apoi, ce are în plan pentru viitor. Fratele Liviu Iepure lucrează împreună cu păstorii de pe valea Agrijului și bisericile de acolo. Prin ajutorul lui Dumnezeu și pentru slava Lui, face lucruri mari, despre care va vorbi în interviu.

Câteva date despre cine este Liviu Iepure   

Fratele Liviu Iepure s-a născut în ziua de 24 iulie 1970 în Timișoara, într-o familie de credincioși baptiști, originari din localitatea Peceiu, județul Sălaj.

Întorși în localitatea de baștină, împreună cu părinții, la vârsta de 6 ani rămâne orfan de tată , situație care declanșează o puternică frământare lăuntrică, greu de înțeles și aproape imposibil de acceptat.

Dumnezeu fiind acela care datorită puterii Lui, aduce mângâiere, întărire și nădejdea de a-L însoți mai departe.

Fratele Liviu Iepure a avut ca străbunic pe fratele Chis Nicolaie, primul conducător al Bisericii Baptiste din Peceiu dintre cele două războaie mondiale și bunic pe fratele Teodor Chiș, prezbiterul și o vreme pastorul Bisericii Baptiste Peceiu.

Acesta din urmă a avut un rol determinant în viața copilului și adolescentului Liviu Iepure. De la vârsta de 7 ani până la vârsta de 22 de ani este membru activ al orchestrei din Peceiu.

Încheie legământ cu Domnul în anul 1990 la Peceiu, fiind botezat de către fratele LEVI  MARIAN.

După căsătoria cu Daniela Suciu, începând cu anul 1996 și până în anul 2013 sunt membri în Biserica Baptista Nr 1 Zalău ,fiind implicat în lucrarea de misiune și plantare de biserici în mai multe zone ale județului Sălaj, slujind în Recea Mare, Recea Mică, Cuzăplac ,Petrindu, uneori și Tămașa.

Între anii 2011 și 2015 urmează studiile, forma de învățământ la distanță a Seminarului Teologic Baptist din București. Încă din perioada Seminarului, în anul 2013 este ales și ordinat păstor al Bisericii Baptiste Agrij, județul Sălaj, devenind în același timp împreună cu soția, membri deplini ai acestei biserici.

În anul 2023, a împlinit 10 ani de slujire pastorală la Agrij ,ani încununați pe deplin de călăuzire Divină în toată lucrarea desfășurată.

Vizionare plăcută!

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu