marți, 18 mai 2021

Câmpean Ioan 1950 - 1995 din Ciceu-Poieni

 


Fratele Ioan Câmpean s-a născut în ziua de 10 mai 1950 în localitatea Ciceu-Poieni, județul Bistrița-Năsăud. Părinții se chemau Victor și Victoria, de naționalitate română și religie baptistă.

Copilăria a petrecut-o în localitatea natală, ajutând familia la munca câmpului și îngrijirea oilor.

Face opt clase generale în localitatea natală, apoi continuă la liceul „George Coșbuc” din Năsăud. În anul 1976 se înscrie la Seminarul Teologic Baptist din București, pe care l-a absolvit în anul 1980. În anul 1994 obține Diploma de Licență în Teologie.

De mic copil, fratele Ioan Câmpean a frecventat Biserica Creștină Baptistă din Ciceu-Poieni, unde tatăl său era diacon. S-a îndrăgostit de Cuvântul Domnului și la vârsta de 16 ani l-a mărturisit pe Isus Cristos ca Domn, în ziua de 9 septembri 1966. A fost botezat de tatăl său Victor, diaconul bisericii.

În anul 1973 se căsătorește cu Rebeca, născută Bondor, pe care a cunoscut-o la Aiud, unde fratele preda la Grupul Școlar Auto. Domnul le-a dăruit trei copii: Claudiu, Daniel și Beniamin.

Fratele Ioan Câmpean în anul 1980 este ales ca păstor al Bisericii Creștine Baptiste din Ploiești, pe care o vizita și în timpul când era student la Seminar. Fratele a început cu râvnă și mare pasiune să lucreze în biserică și Dumnezeu a dat biruință servului său. În acest timp, biserica a crescut și în timpul perioadei comuniste a reușit să construiască o casă de rugăciune cu 1000 de locuri.

Fratele Câmpean Ioan a lucrat la extinderea Împărăției lui Dumnezeu prin înființarea Bisericilor Creștine Baptiste din: Filipeștii de Pădure, Târgoviște, Dragodana, Ștefești-Prahova și Comarnic.

În anul 1990 fratele Ioan Câmpean a fost ales ca președinte al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste din București. În anul 1994 este reales în această slujire. În acest timp fratele a lucrat la extinderea Comunității, iar numărul păstorilor a crescut la 35.

În anul 1994 a organizat Bordul de Misiune „Andrei”, pentru a asigura lucrarea lui Dumnezeu în locuri mai sărace.

Fratele a fost împlicat și în lucrarea Domnului din țară, fiind și membru în Consiliul Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România. A făcut parte din Senatul Institutului Teologic Baptist din București.

Timpul de slujire al fratelui a fost de numai 15 ani, dar Domnul i-a dat îzbândă în ceea ce făcea, pentru că se baza pe puterea Dumnezeului atotputernic pe care l-a iubit.

În dimineața zilei de 30 noiembre 1995, pe când conducea mașina spre București, o altă mașină a pătruns pe contrasens, izbind cu putere mașina unde era fratele Câmpean. Impactul a fost atât de puternic, încât decesul a fost instantaneu. Domnul l-a chemat acasă, pentru că El era în control și nu se petrece nimic fără știrea Lui.

Surse:

Vasile Talpoș

Creștinul Azi

Un comentariu:

  1. Imi aduc aminte cu placere de fratele nostru.Ioan. casa lor din Betania si daruirea lor. Dumnezeu să binecuvinteze copiii si pe sora!

    RăspundețiȘtergere