miercuri, 5 iunie 2024

Interviu cu Aurelia Dorina Ban, nepoata dascălului Georgiu Slăv

 


Duminică, 02 iunie 2024, a avut loc la Biserica Creștină Baptistă din Aciuța, o sărbătoare prin care am mulțumit Domnului pentru fratele Georgiu Slăv, unde a fost prezentată cartea. Cu lacrimi în ochi, sora Aurelia Dorina Ban a mulțumit lui Dumnezeu pentru această serbare organizată cu lansarea cărții „GEORGIU SLĂV, un cărturar iscusit în Legea Domnului, Referințe și mărturii biobibliografice”.

După terminarea acestui program, sora Aurelia mi-a dat ocazia să-i iau acest interviu, pe care îl pun la dispoziția celor doritori. Îi seamănă bunicului său atât fizic cât și spiritual.

Aurelia Dorina s-a născut în  anul 1953. Este  căsătorită cu Tiberiu Ban și împreună au trei copii: Emanuela, Mihael și Cristina Monica. Dintre toţi nepoţii lui Georgiu Slăv, este singura în viaţă şi, asemeni strănepotului Grozav Gheorghe, şi dânsa ne-a furnizat şi ne-a confirmat aceste date biografice. De asemenea, dintre fiii şi nepoţii lui Georgiu Slăv, este singura care i-a urmat profesia, devenind profesoară. Frecventează de mică împreună cu familia, biserica, al cărei prim pastor a fost bunicul ei, iar în 1972, la o mare sărbătoare a bisericii, era membră în formaţia corală a bisericii, alături de alte 29 de persoane.


 În această poză sunt urmași ai fratelui Georgiu Slăv.









Visionare plăcută!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu