marți, 1 octombrie 2024

Dega Avram 1958 din Vârșeț - Interviu

 


Dumnezeu care coordonează toate lucrurile, a coordonat lucrurile azi 01 octombrie 2024, în așa fel să duc camera de filmat cu mine la sediul Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Cluj. Acolo fratele președinte Aurel Boșca mi-a dat camera de birou a președintelui să stau până începe ședința. Am stat și am auzit că cineva bate la ușă și un chip cu un zâmbet pe buze întredeschide ușa spunând: „Fratele Aurel Boșca este?” i-am explicat ce și cum și l-am invitat să ia loc întrebându-l de unde este și m-ia zis că din Serbia. Eu am zis: „Banatul Sârbesc cumva?” și fratele a zis, da.

I-am spus și arătat că am scris pe blog despre doi frați de acolo, pe unul îl cheamă Dega Iovan (1939 - 2020) s-a luminat mult la față și m-ia zis: „este tatăl meu” și am început a depăna istoria, dar zic că am camera, putem să vorbim în fața ei ca să rămână ce vorbim? Și așa Dumnezeu mi-a dat acea bună ocazie să stau de vorbă cu un frate păstor român din Serbia. Mulțumesc Doamne!

Fratele  Dega Avram s-a născut în anul 1958 în localitatea Mesici, Banatul Sârbesc din Serbia. Este fiul fratelui păstor Dega Iovan (1939 - 2020) despre care am scris AICI. Fiind născut în familie de credincioși baptiști, fratele se hotărăște să rămână credincios Domnului și în anul 1976 este botezat de fratele păstor Mihai Lazăr.

Acceptă să intre în lucrarea de slujire ca păstor în anul 1984, dar este ordinat ca păstor al Bisericii Creștine Baptiste din Vârșeț (Vrsac) din Banatul Sârbesc. Acum are două biserici baptiste românești și două sârbești, pe care le păstorește cu credincioșie. Pe lângă aceste patru biserici slujește în comunitatea românească din Serbia și ajută cu credincioșie bisericile baptiste care au mare nevoie de ajutor.

În Banatul Sârbesc în acest an 2024 se împlinesc 100 de ani de prezență baptistă română.

Am luat un interviu care este postat pe canalul de YouTube, Vasile Bel, unde îl puteți viziona.

Domnul să fie slăvit și binecuvântat în veci!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu