sâmbătă, 3 februarie 2024

Pincu Petru 1945 – 2002 din Cârnecea

 


Pastorul Petru Pincu s-a născut în data de 4 aprilie 1945 în localitatea Cârnecea, județul Caraș-Severin, în familia lui Ion și Ana Pincu. Înaintașii săi au fost credincioși baptiști și au lucrat cu dăruire în Biserica Baptistă din Cârnecea.

A urmat cursurile școlii primare în comuna natală, iar la vîrsta de doisprezece ani, împreună cu familia s-a mutat în oraşul Reşiţa, unde tatăl său a lucrat ca muncitor, câştigând pâinea de toate zilele pentru întreaga familie şi unde a slujit în lucrarea Domnului ca diacon, pînă în anul 1977, când Domnul l-a chemat acasă.

În Reşiţa a terminat Şcoala Medie şi o Şcoală Tehnică de Maiştri şi tot acolo l-a  primit pe Domnul Isus ca Mântuitor personal. A urmat pe Domnul în apa botezului în vara anului 1966, fiind botezat de fratele Pitt Popovici în Biserica Nr. 1 din Timişoara.

În anul 1968, după terminarea stagiului militar, s-a căsătorit cu Ileana Pincu, născută Robotin, fiind binecuvântaţi de Domnul cu un băiat, Daniel.

Răspunzând chemării Domnului Isus de a fi martori ai Lui, a dorit să meargă şi să ducă Vestea cea Bună a iertării în jertfa de la cruce, fraţilor noştri de neam, de limbă şi sânge, românilor din Sud—Estul Europei.

În anul 1981 familia Pincu a emigrat în America unde a studiat teologia la Freelandia Baptist College. Fratele a păstorit Prima Biserica Baptistă Română din Phoenix, Arizona între anii 1985-1995.

Biserica Baptistă Română din Phoenix, Arizona l-a ales pe fr.Petru Pincu ca păstor al lor în ziua de 7 decembrie 1986. Fratele Teodor Oprea a fost ales diacon, fratele Ioan Hreniuc secretar, fratele Aurel Asztalos casier, fratele Dorel Irimiciuc responsabil cu tineretul, iar sora Aurelia Asztalos cu societatea femeilor.

În anul 1996 s-a reîntors în România pentru a sprijini plantarea și construirea de noi biserici. A plantat, reabilitat sau construit biserici baptiste în localitățile Ticvaniu Mic (1997), Ticvaniu Mare (1999), Cârnecea (2000) și Giurgiova (2002). A slujit cu Evanghelia în multe sate cărășene, dar prioritatea sa a fost slujirea Bisericilor Creștine Baptiste din Grădinari, Greoni, Ticvaniu Mic, Ticvaniu Mare, Cârnecea și Giurgiova.

La câteva zile după inaugurarea clădirii Bisericii din Giurgiova, fratele s-a îmbolnăvit și a fost internat în spitalul din Reșița.

În data de 2 decembrie 2002 s-a reîntors în Phoenix, iar în data de 4 decembrie 2002 Dumnezeu l-a chemat la odihna cerească. Serviciul de înmormântare a fost oficiat de pastorii Mihai Sârbu și Guy Davidson de la Arizona Community Church. Sora Ileana Pincu, soția lui, s-a reîntors în România și a fost implicată mulți ani în lucrarea de ajutorare a văduvelor și în organizarea de tabere. Și-a sfârșit alergarea pe acest pământ în februarie 2019. După moartea surorii Ileana, lucrarea este continuată în România de fiul lor, Daniel.

Surse:

Dr. Ionel Tuțac

Luminătorul







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu