luni, 22 aprilie 2024

Interviu cu păstorul baptist Gigi Cosman despre înaintașii lui, păstori



Acest interviu a fost realizat în Biserica Creștină Baptistă „Sfânta Treime” din Baia Mare, păstor Vasile Paul. După ce s-a încheiat Conferința:

“Închinarea și slujirea lui Hristos într-un legământ nou, al Duhului”

Fratele păstor Gigi Cosman a vorbit cu dăruire și într-o detașare senină și plină de dragoste despre bunicul său, pastorul Gheorghe Cozman (1885 – 1969) despre care puteți citi AICI. Apoi a vorbit despe un alt pionier al credinței baptiste, fratele Ioan Dan (1898 – 1983) despre care puteți citi AICI. A vorbit despre fratele Mihai Hușan, păstor la Biserica Creștină Baptistă Cluj-Mănștur, despre care puteți citi AICI, Nagy Ștefan 1923 – 2016, păstor și tatăl socru al fratelui Gigi, despre care puteți citi AICI.

Fratele păstor Gigi Cosman a observat în viața acestor frați o bună sensibilitate, dragoste pentru Dumnezeu, oameni deschiși ca să promoveze tineri în lucrarea Domnului, devotați lucrării Domnului, neobosiți pe ogorul de lucru, mergînd iarna sau vara pe ploaie sau soare, pe jos, cu bicicleta, cu autobuzul sau tren și nu osteneau.

Acești frați, ca și toți lucrătorii baptiști, mergeau de la biserică la biserică pentru că aveau multe biserici de slujit și nu se punea problema să nu le viziteze, să le ducă Cina Domnului, să oficieze botez, căsătorii, binecuvântări și alte lucrări sau să se sfătuiască cum să lucreze mai bine pentru slava Domnului.

Mulțumesc frate păstor Gigi Cosman pentru informațiile de mare valoare pe care ni le-ați oferit.

Vizionare plăcută!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu