joi, 9 mai 2024

Andrițoiu Gheorghe 1920 - 1998 din Știnăpari

 


Fratele păstor Gheorghe Andrițoiu s-a născut în ziua de 15 aprilie 1920 în localitatea Știnăpari, județul Caraș Severin. Părinții se numeau Dumitru și Paraschiva, de naționalitate română.

Aude Cuvântul Domnului și se hotărăște să-l asculte, iar în anul 1936 este botezat de fratele Mihai Sorescu.

În anul 1941, luna iunie, fratele Gheorghe Andrițoiu se căsătorește cu sora Ana și Domnul le-a dat trei copiii: Maria născută în 1944, Ioan născut în 1948 și Floarea născută în 1950.

A absolvit Seminarul Teologic Baptist din București în anul 1955, fiind o promoție de 14 studenți.

În anul 1952, la Biserica Creștină Baptistă din Moldovița, a venit Andriţoiu Gheorghe din Ştinăpari, absolvent al Seminarului Teologic Baptist din Bucureşti, care s-a ocupat îndeaproape de grupul de credincioşi, botezând, în acelaşi an, 27 de noi convertiţi, printre care şi pe Ion Crăiniceanu. În anul 1953 a fost oficiat un al doilea botez cu 17 candidaţi, unii dintre ei membri activi în Partidul Comunist; acesta a fost şi motivul pentru care autorităţile au început să-l urmărească pe pastor şi chiar să-i interzică accesul în localitate.

Fratele a păstorit și Biserica Creștină Baptistă din Podina Matei, unde a contribuit la zidirea casei de adunare.

În anul 1984 a participat la înmormântarea fratelui păstor Ilie Bâtea.

În ziua de 2 noiembrie 1987 a participat alături de mulți păstori la conducerea pe ultmul drum a fratelui păstor Amfilofie Liubimirescu, care se pare a fost asasinat de securitatea comunistă.

În ziua de 21 iulie 1991 participă la Biserica Creștină Baptistă din Știnăpari, județul Caraș Severin, la un frumos botez.

Domnul l-a chemat acasă în anul 1998 ca să se odihnească de munca sa.

Surse:

Damian Ioan

Ioan Bunaciu

Arhive

Farul Creștin

Îndrumătorul Creștin Baptist




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu