miercuri, 22 mai 2024

Cartea GEORGIU SLĂV - un cărturar iscusit în Legea Domnului, este pe piață

 


Prin îndurarea Domnului cartea „GEORGIU SLĂV, un cărturar iscusit în Legea Domnului, Referințe și mărturii biobibliografice”, de  Vasile Bel și  Daniel Stoica este pe piață. Cum am anunțat AICI, această carte se ocupă de persoana și viața dascălului Georgiu Slăv.

Ea acum se poate comanda și expedia la suma de 30 lei, plus taxele poștale. Mulțumim Domnului care ne-a ajutat să mai punem o mică cărămidă în cadrul istoriografiei baptiste din România. Vă mulțumesc vouă cititorilor mei care sunteți interesați de istoria poporului baptist.

Prefața este semnată de Dr. Sorin Bulboacă, Managerul Complexului Muzeal Arad, Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad, care spune printre altele:

„Cartea scrisă de istoricii Daniel Stoica  și Vasile Bel despre Georgiu Slăv, care a trăit între anii 1869-1919, tipărită la Editura Risoprint din Cluj-Napoca, reprezintă o solidă și valoroasă lucrare focalizată asupra biografiei primului intelectual baptist din România. Cartea se bazează pe valorificarea izvoarelor, inclusiv arhive (în special arhiva Bisericii Baptiste din Aciuța, dar și arhiva Convenției Baptiste Maghiare, a  Uniunii Baptiste, a Comunității Creștine Baptiste Cluj etc.), pe consultarea a numeroase reviste și lucrări de specialitate, resurse online, dar și pe mărturiile orale ale multor oameni care l-au cunoscut pe Georgiu Slăv, inclusiv nepoata lui (Aurelia Dorina Slăvu, căsătorită Ban).

            Cei doi autori prezintă  cu acribie științifică reperele cronologic ale vieții lui Georgiu Slăv, dar și reperele geografice (coordonate spațiale) ale acivității  dascălului și pastorului născut în localitatea Ciuci (Vârfurile) din comitatul Zărand (ulterior desființat și integrat în comitatul Arad), incluzând mai mult fotografii de epocă, precum și obiecte personale care i-au aparținut- ștampila, toiagul, etc. Autorii se referă la istoria localităților Vârfurile și Aciuța, precum și la bisericile baptiste din aceste așezări.”

Are scris un Argument semnat Aurelia Dorina Ban, nepoata dascălului Georgiu Slăv.

Pe coperta spate sunt două aprecieri semnate Lect. univ. dr. Costel Ghioancă Institutul Teologic Baptist din București, Păstor al Bisericii Baptiste „Adonai” din București  și dr. Corina Brumaru, doctor în istorie.

Domnul să fie slăvit și glorificat pentru toate binecuvântările Lui!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu